Εργαλεία
Εγγραφή Είσοδος

Δεν υπάρχουν ασύδοτες δράσεις στην Περιφέρεια

Την άρνησή του να υπερψηφίσει τους περιβαλλοντικούς όρους της μελέτης που ήρθε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την μονάδα Βιοαερίου στην περιοχή Μπέρμπερη της Μαντινείας κατέθεσε στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης ο Παναγιώτης Βαλασσόπουλος ως ειδικός αγορητής της μείζονος μειοψηφίας .

«Αν είχα μπροστά μου μια επιχειρηματική δράση που σέβεται το περιβάλλον θα έλεγα ναι ότι και να λέγανε οι κάτοικοι. Δεν υφίσταται όμως κάτι τέτοιο γι αυτό και δεν θα ψηφίσω για την μονάδα» είπε ο Σύμβουλος προκαλώντας το χειροκρότημα και τις επευφημίες των κατοίκων που είχαν κατακλύσει την αίθουσα που συνεδρίαζε το περιφερειακό.
Η τοποθέτηση που έγινε από την πλευρά των επενδυτών δεν έπεισε , σημείωσε ο περιφερειακός Σύμβουλος  λέγοντας πως  «η περιφέρεια έχει νόμους. Δεν υπάρχουν ασύστολες δράσεις. Δεν μπορεί κάθε επιχειρηματίας να έρχεται και να κάνει αυτό που νομίζει για ένα αντισταθμιστικό όφελος.»
Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά Βαλασσόπουλου για εκείνους που έπρεπε να είναι στην αίθουσα του συμβουλίου και να παρακολουθούν την συζήτηση αλλά έλαμψαν δια της απουσίας τους. «Υπάρχουν άνθρωποι που κρύφτηκαν σήμερα. Που παίρνουν αποφάσεις σε θεσμικά  όργανα και σήμερα δεν είναι εδώ.»
Ο Παναγιώτης Βαλασσόπουλος τάχθηκε κατά της δαιμονοποίησης της επιχειρηματικότητας και του κέρδους υπερτόνισε όμως οτι δεν μπορεί στο βωμό αυτών να θεωρεί ο κάθε επενδυτής και επιχειρηματίας πως μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα. Ανέφερε δε προς το σώμα και τους επενδυτές 5 βασικά σημεία – προϋποθέσεις καταλήγοντας πως αν δεν υπάρξουν αυτά στην μελέτη και στην επένδυση τότε εκείνος σθεναρά θα αρνείται την θετική του ψήφο.
Ο Σύμβουλος διαφώνησε  τόσο με την αναβολή του θέματος όσο και με την διακοπή της συνεδρίασης θεωρώντας ότι η απόφαση έπρεπε να ληφθεί χθες. «να αποφασίσουμε να τελειώνουμε σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ωστόσο το προεδρείο διέκοψε και καθόρισε νέα συνεδρίαση για την Πέμπτη στις 16:00 το απόγευμα.

?>?>?>?>?>?>?>