Εργαλεία
Εγγραφή Είσοδος

Απόβλητα και Ανάβαλος είναι προβλήματα που χρόνια ταλανίζουν τον τόπο μας

Δήλωση: "Απόβλητα και Ανάβαλος είναι προβλήματα που χρόνια ταλανίζουν τον τόπο μας"

29 Δεκεμβρίου 2011

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Παναγιώτης Βαλασόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση׃ «…Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Π.Σ. εισήχθησαν προς συζήτηση ως προς ημερήσιας, δυο σημαντικά θέματα για την περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αρκαδία.

Τόσο το θέμα των στερεών αποβλήτων όσο και αυτό του Ανάβαλου ...αποτελούν προβλήματα που χρόνια ταλανίζουν τον τόπο μας.

Ιδιαίτερα θέλουμε να τονίσουμε, ότι είναι τουλάχιστον λάθος, τόσο σοβαρά ζητήματα να έρχονται προς συζήτηση, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των μελών του Π.Σ. και χωρίς συγκεκριμένες εισηγήσεις. Από την πλευρά μου, είναι ξεκάθαρη η θέση μου, όπως και του συνδυασμού μας, στο θέμα των αποβλήτων, θέμα που το παρακολουθούμε από πολύ κοντά , όπως άλλωστε έδειξε και η παρουσία μου στην πρόσφατη ημερίδα της ΠΕΔ ,ως εκπρόσωπος του.

Πιστεύουμε ότι επιτέλους πρέπει να δοθεί άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα, που εδώ και δεκάδες χρόνια έχει με επιτυχία αντιμετωπίσει ο δυτικός κόσμος και εμείς το βάζουμε κάτω από το χαλί. Η ιστορία απαιτεί από όσους ασχολούνται με τα κοινά να χαράσσουν νέους δρόμους και να μην φοβούνται να πουν την αλήθεια στους πολίτες. Εάν σήμερα η πατρίδα μας, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, είναι γιατί εμείς, δεν καταφέραμε να υπερβούμε τον μικρόκοσμο μας και τα στενά μικρά μας συμφέροντα. Αυτή όμως είναι η πολιτική του παρελθόντος και είναι σημαντικό σήμερα το ότι πάνω από τα 2/3 των μελών του Π.Σ. συμφώνησαν σ’ ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως αυτό των ΣΔΙΤ ,που ανοίγει το δρόμο σε νέες επενδύσεις,  με κανόνες και στρατηγική.

Θα θέλαμε σ αυτό το σοβαρό θέμα να είναι παρών και εκπρόσωποι του Α΄ Βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, διότι οι λύσεις δίνονται όταν υπάρχει αποδοχή και από τις τοπικές κοινωνίες. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είμαστε απέναντι σε κάθε πρόταση ή διαδικασία που έχουν το στοιχείο της σύγχρονης λογικής , αρκεί να ακολουθούνται όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες ενημέρωσης , διαλόγου και δημιουργικής αντιπαράθεσης απόψεων, που στο τέλος θα λειτουργούν προς όφελος των συμπατριωτών μας.

Τέλος στο θέμα του Ανάβαλου υπήρξε μετά από παρέμβαση μου, αλλά και συνολικά των συναδέλφων, ξεκάθαρη δέσμευση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, ότι στην μελέτη θα συμπεριληφθεί και το χρόνιο αίτημα του δήμου Β. Κυνουρίας για υδροδότηση του δήμου, όπως αυτή εκφράζεται και από την σημερινή δημοτική αρχή. Είναι σημαντική εξέλιξη και αυτός ήταν ο όρος που τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας έβαλε, για να υπερψηφίσουμε την πρόταση. Και στα δυο θέματα περιμένουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της πλειοψηφίας και θα παρακολουθούμε από κοντά κάθε νέα ενέργεια ή εξέλιξη.

Είναι πλέον ιστορική ευθύνη όλων μας, να πάμε τον τόπο μας, ένα βήμα εμπρός.

Μοναδική ελπίδα της πατρίδος, είναι όσοι έχουν δύναμη, γνώση ,πολιτική βούληση ν’ ανοίξουν νέους δρόμους . Σε αυτούς ανήκει η επόμενη μέρα, αυτή είναι η ευθύνη μας, στις γενιές που έρχονται…»

?>?>?>?>?>?>?>