Εργαλεία
Εγγραφή Είσοδος

Δεν χωράνε λάθη, μικροκομματικές έριδες και προσωπικές στρατηγικές

Δήλωση: «Δεν χωράνε λάθη, μικροκομματικές έριδες και προσωπικές στρατηγικές»

5 Oκτωβρίου 2011

Ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την «πώληση των μονάδων της ΔΕΗ», προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: "Η  απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ψηφίστηκε μάλιστα, ουσιαστικά ομόφωνα, - αφού όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις καταδίκασαν τις σχεδιαζόμενες ενέργειες του αρμόδιου υπουργείου-   ,αλλά και για στήριξη των αγώνων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, αφού οι ενέργειες αυτές,  υποθηκεύουν το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, δεν μπορεί παρά να είναι μια θετική εξέλιξη, για όλους εμάς που από την πρώτη στιγμή αντιταχθήκαμε στο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και στην περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας.

Η απόφαση αυτή όμως δεν φτάνει. Η θετική στάση που κράτησε ο κ. Περιφερειάρχης  ,δεχόμενος ουσιαστικά, την πρόταση μας να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, αλλά και με την θετική ψήφο της πλειοψηφίας του Π.Σ., είναι το πρώτο θετικό βήμα . Απαιτείται όμως και συνέχεια. Και κυρίως απαιτεί απ όλους  εμάς , από όποια θέση και να βρισκόμαστε, να υπάρχει εγρήγορση και σύμπνοια, απέναντι σε μεθοδεύσεις που υποθηκεύουν το μέλλον των γενεών που έρχονται .

Η στήριξη που έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο στο ψήφισμα του Δήμου Μεγαλόπολης και των εργαζομένων, δείχνει πλέον πως θεσμικά όργανα και τοπικές κοινωνίες μπορούν να συμπλεύσουν, αντιμετωπίζοντας από κοινού τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Άλλωστε,  η τελική εξουσία να είναι στα χέρια των πολιτών.

Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και πρέπει το μέτωπο να είναι αρραγές. Το γεγονός πως το Περιφερειακό συμβούλιο πήρε μία κοινή απόφαση, δείχνει πως σιγά-σιγά αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε την κρισιμότητα των καιρών. Αλλά σε αυτή την προσπάθεια πρέπει πρώτα απ όλα να έχουμε αρωγό και την ίδια την κοινωνία και τους ενεργούς πολίτες. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως πλέον δεν χωράνε ούτε λάθη, ούτε μικροκομματικές έριδες ή προσωπικές στρατηγικές. Είναι η ώρα όλοι μαζί, σε ενιαίο μέτωπο, να διεκδικήσουμε το αύριο των παιδιών μας, γιατί είμαστε κοντά στο να τους παραδώσουμε μία πατρίδα πολύ χειρότερη απ αυτή που παραλάβαμε…"

?>?>?>?>?>?>?>