Εργαλεία
Εγγραφή Είσοδος

Η αργυρή Βαλκανιονίκης Ελευθερία Ρηγοπούλου μιλά στο «Κ.Ε.» για τις πρόσφατες μεγάλες διακρίσεις της!

RIGOPOULOU ELEFTHERIA SEP20 01

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Φώτη Αλεξόπουλο.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από τις στιγμές που η αθλήτρια του τμήματος Ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης, Ελευθερία Ρηγοπούλου, κατάφερε να υλοποιήσει δύο σπουδαίες διακρίσεις στο χώρο. Το διάστημα 1-2 Σεπτεμβρίου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ποδηλασίας η Ρηγόπουλου κατέκτησε την 2η θέση στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης. Λίγες μόνο ημέρες αργότερα (07-09 Σεπτεμβρίου), στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πίστας, η αθλήτρια της ΑΕΚ Τρίπολης κατάκτησε στο αγώνισμα του ΟΜΝΙΟΥΜ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το χρυσό μετάλλιο!

Αναμφίβολα ακόμη μια σπουδαία επιτυχία δείχνει ότι η ποδηλασία στην Τρίπολη συνεχίζει να έχει μεγάλη παράδοση, ενώ παράλληλα αποτελεί ακόμη μια επιτυχία του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης όχι πολύ καιρό από την στιγμή που επαναδραστηριοποιήθηκε έχει αρχίσει να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα και επιτυχίες!

Με αφορμή αυτή την πρόσφατη διάκρισή της το «Κόντρα Επίθεση» και ο Φώτης Αλεξόπουλος βρήκαν την ευκαιρία να «κλέψουν» λίγο από το πολύτιμο χρόνο της Ελευθερίας Ρηγοπούλου, με σκοπό να μιλήσουν για τα όσα από αγωνιστικής άποψης κατάφερε η ίδια τις προηγούμενες ημέρες σε πίστα και δρόμο.

Η ίδια μας μίλησε για τις επιτυχίες αυτές και για την μεγάλη της χαρά για ότι κατάφερε. Είπε ότι δεν περίμενε τη μεγάλη διάκρισή της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στους προσεχείς στόχους της. Επίσης είπε ότι σχολείο και αθλητισμός μπορούν να συνδυαστούν, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην οικογένειά της και όσους βρίσκονται δίπλα της και την στηρίζουν καθώς και για το πώς ξεκίνησε την ποδηλασία, όχι πολύ καιρό πριν, φτάνοντας πλέον να πανηγυρίζει τόσο σπουδαίες επιτυχίες!

Η ίδια τέλος δέχθηκε να φωτογραφηθεί στο φακό του«Κόντρα Επίθεση»με τα μετάλλια που κατέκτησε παρέα με την φανέλα της Εθνικής, τη Φανέλα της πρωταθλήτριας Ελλάδος στην Πίστα και την φανέλα της ΑΕΚ Τρίπολης, καθώς και με τον υπεύθυνο του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Αντώνη Φαρφαρά και τους γονείς της.

«Δεν περίμενα την κατάκτηση μεταλλίου στο Βαλκανικό πρωτάθλημα…»

Τις προηγούμενες ημέρες στα Σκόπια κατάφερες να πετύχεις μια σπουδαία διάκριση με την κατάκτηση της 2ης θέσης στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης. Το πίστευες ότι θα έφτανες σ’ αυτή τη σπουδαία επιτυχία;

Δεν το περίμενα καθόλου. Δεν το είχα φανταστεί καν ότι θα ανέβω στο βάθρο. Ειδικά μετά την ολοκλήρωση του αγώνα μου ήμουν απογοητευμένη, καθώς δεν περίμενα ότι θα τα είχα πάει τόσο καλά. Όταν το απόγευμα της ίδιας ημέρας έμαθα τα τελικά αποτελέσματα νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Η χαρά μου για αυτή την επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη!

Ο αγώνας σου εξελίχθηκε όπως ήθελες;

Ήταν δύσκολος αγώνας καθώς δεν ήταν πολύ καλές οι συνθήκες με αρκετό αέρα. Παράλληλα είχα φτάσει στο σημείο της εκκίνησης την τελευταία στιγμή από τη διαδικασία του ζεστάματος και αυτό με γέμισε με λίγο παραπάνω άγχος απ’ αυτό που είχα. Μεσολάβησε μόλις ένα λεπτό μέχρι να ετοιμαστώ και να πάρω εκκίνηση και όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Περιέγραψέ μας λίγο συνολικά την εμπειρία σου σ’ αυτό το Βαλκανικό πρωτάθλημα με την αποστολή της Εθνικής ομάδας.

Δεν περίμενα είναι αλήθεια να «δεθούμε» τόσο πολύ τα παιδιά της Εθνικής σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν μόνο λίγες μέρες και από την πρώτη μέρα μιλάγαμε λες και γνωριζόμασταν τόσα χρόνια. Βοηθούσαμε και ενθαρρύναμε ο ένας τον άλλο. Πριν από κάθε αγώνα προσπαθούσαμε όλοι μαζί να διώξουμε το άγχος κάνοντας πλάκα και αστεία. Όλα τα παιδιά την ημέρα που κατάκτησε το αργυρό μετάλλιο χάρηκαν πάρα πολύ σαν μέλος της Εθνικής αλλά και σαν Ελευθερία Ρηγοπούλου. Χαρακτηριστικά ένα παιδί μου είπε: «είσαι το καμάρι μας για σήμερα». Ήταν πολύ χαρούμενοι και περήφανοι όλοι και ειδικά το βράδυ στις απονομές είχαμε χαρεί πολύ γιατί είχαμε ακόμη ένα παιδί που είχε ανέβει στο βάθρο.

Για μένα οι κόποι ενός χρόνου δικαιώθηκαν ακόμη και αν δεν περίμενα να φτάσω σ’ αυτή την επιτυχία. Κι εκείνο το βράδυ της απονομής η χαρά μου ήταν απερίγραπτη.

Οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν στα Σκόπια αφού λίγες ημέρες μετά ήρθε και το πρωτάθλημα Ελλάδας με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Όμνιουμ του Πανελληνίου πρωταθλήματος Πίστας. Φαντάζομαι και πρωταρχικός στόχος αυτή η διοργάνωση για σένα;

Βασικός μου στόχος εξ’ αρχής ήταν το Όμνιουμ και ήθελαν εκεί να τα πάω καλά, προτού βγει η απόφαση να πάω στο Βαλκανικό. Ήθελα σίγουρα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα με όλες μου τις δυνάμεις και ήθελα να προλάβω να ξεκουραστώ για τον αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος γιατί μεσολαβούσε μόλις μια εβδομάδα και λίγες μόνο μέρες ξεκούρασης, για να μπορέσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο Όμνιουμ. Ευτυχώς πρόλαβα να ξεκουραστώ και να συγκεντρωθώ σ’ αυτό τον αγώνα, αφού η χαρά μου για την επιτυχία στα Σκόπια ήταν μεγάλη. Αναφορικά με την αγώνα στο Πανελλήνιο Πίστας, ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας με συνολικά τέσσερα αγωνίσματα μέσα σε μια μέρα. Είχα αρκετό άγχος κάτι που προσπαθούσα να διαχειριστώ όσο γινόταν αλλά σε κάθε αγώνα έδωσα ότι είχα και δεν είχα για τη διάκριση.

«Με θέληση συνδυάζεται σχολείο και αθλητισμός…»

Πίσω από αυτές τις επιτυχίες όμως έχει προηγηθεί σκληρή δουλειά από σένα. Έτσι δεν είναι;

Ναι σίγουρα! Είναι πολλές οι θυσίες, πολλοί οι κόποι και πολύ η κούραση από το 2017 που έχω ξεκινήσει σκληρή προπόνηση με τον καινούργιο μου προπονητή, Βασίλη Γιαννιώση, με πέντε φορές την εβδομάδα προπονήσεις και με συνεχή προσπάθεια να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να μπορέσω να βελτιωθώ όσο γίνεται περισσότερο. Προσπαθούσα να συνδυάσω το σχολείο και τα φροντιστήρια με την προπόνηση όσο γινόταν καλύτερα και πιστεύω ότι τα κατάφερα.

Περιέγραψέ μας ένα εβδομαδιαίο τυπικό προπονητικό σου πρόγραμμα στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Το πρωί σχολείο. Γυρνούσα 14:00 από το σχολείο και 14:30 έβγαινα για προπόνηση όπου γυρνούσα γύρω στις 16:30. Έτρωγα και μετά διάβαζα για το φροντιστήριο που θα είχε στις 17:30 ή 18:00 μέχρι 19:30 με 20:00. Μετά γυρνούσα σπίτι όπου διάβαζα ότι προλάβαινα για το φροντιστήριο και το σχολείο. Μερικές φορές είχε και γυμναστήριο περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το χρόνο μου και γύρω στις 22:30 με 23:00 έπεφτα για ύπνο.

Συνδυάζονται μαθήματα με προπονήσεις και ποδηλασία, γιατί πολλά παιδιά δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό γιατί αυτά και οι γονείς τους πιστεύουν δεν μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με το διάβασμα και το σχολείο.

Πιστεύω ότι συνδυάζονται! Προσπαθούσα να διαβάζω συγκεντρωμένα και να διαχειρίζομαι το χρόνο όσο καλύτερα γινόταν. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να αφήσω την προπόνησή μου. Με θέληση κατάφερνα να κατανείμω σωστά τους χρόνους όπως ήθελα, διαχωρίζοντας διάβασμα και προπόνηση, αλλά συνδυάζοντάς τα σωστά.

Αλήθεια πως ήρθε η ποδηλασία στη ζωή σου;

Έκανα για πολλά χρόνια σκι με τον αδερφό μου. Επειδή ήταν ένα εποχιακό άθλημα και ο αδερφός μου ήθελε να κάνει και κάποιο άλλο άθλημα, ασχολήθηκε με την ποδηλασία σε κάποιο σύλλογο της πόλης, καταλήγοντας στην ΑΕΚ Τρίπολης. Κάπως έτσι κι εγώ ήθελα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό και ξεκίνησα δοκιμαστικά την ποδηλασία, καθώς ήμουν πολύ άσχετη με το ποδήλατο. Εγώ συνέχισα, ο αδερφός μου σταμάτησε και η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή.

«Καταλυτική η στήριξη της οικογένειάς μου σ’ αυτές τις επιτυχίες!»

Υποστήριξη υπάρχει από την οικογένειά σου για να έρθουν αυτές οι επιτυχίες;

Η υποστήριξη από την οικογένειά μου και γενικότερα από τους ανθρώπους που είναι κοντά μου, είναι ουσιαστική και απεριόριστη. Πάντα με ενθαρρύνουν με βοηθούν και με υποστηρίζουν, ακόμη και φορές που είχα κουραστεί και ήθελα ώρες-ώρες να τα παρατήσω από μερικές αποτυχίες μέσα στο χρόνο. Ήταν κοντά μου για να μου πουν να συνεχίσω, να μην τα παρατήσω και να μην το βάζω κάτω. Η υποστήριξη και η υπομονή τους ήταν συνεχής.

Επόμενος στόχος σου αγωνιστικά;

Επόμενος μου στόχος γι’ αυτή τη χρονιά και τελευταίος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Δρόμου που θα γίνει στην Αττική, στο Σείριο και το Κατσιμίδι, 28-30 Σεπτεμβρίου. Θα συμμετάσχω στα αγωνίσματα της ατομικής χρονομέτρησης και της αντοχής και πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο τριήμερο γιατί θα είναι σκληρός ανταγωνισμός αφού θα είναι και ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Έχω κι εδώ σκοπό να βάλω τα δυνατά μου για να μπορέσω να φέρω τα καλύτερα αποτελέσματα!

Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που σ’ όλη αυτή την αγωνιστική προσπάθεια, έχουν βοηθήσει σημαντικά μέχρι σήμερα, όπως ο Αντώνης Φαρφαράς και ο Βασίλης Γιαννιώσης που αποτελεί προπονητής σου.

Το κ. Αντώνη τον ξέρω 4 χρόνια και τον νοιώθω σαν πατέρα όμως, όπως τον πραγματικό μου πατέρα. Ότι έχω ανάγκη του το λέω και νοιώθω πως είναι δίπλα μου πάντα σε ότι και αν χρειαστώ. Βρίσκεται δίπλα μου σε κάθε βήμα που κάνω. Ο προπονητής μου Βασίλης Γιαννιώσης, αν και τον γνωρίζω μόλις ένα χρόνο και μπορεί να ζει μόνιμα στην Αθήνα, αλλά κάθε φορά που έχω κάποιο πρόβλημα ή απορία με την προπόνηση ή είμαι αγχωμένη για κάποιο λόγο πάντα βρίσκεται δίπλα μου να με βοηθήσει και να με ενθαρρύνει. Είναι πάντα δίπλα μου και δεν έχω κανένα παράπονο.

Που αφιερώνεις αυτές τις πρόσφατες επιτυχίες σου;

Στην οικογένειά μου πρώτα απ’ όλα και στον κ. Αντώνη που τον έχω σαν δεύτερο πατέρα μου και όλους φυσικά τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει, όπως και τα παιδιά που βγαίνουμε προπόνηση, μου κάνουν παρέα και με στηρίζουν. Τον προπονητή μου φυσικά με τη βοήθεια του οποίου κατάφερα να υλοποιήσω τα όνειρά μου. Τον διατροφολόγο μου Δημήτρη Μπερτζελέτο που χωρίς αυτόν δεν θα είχα πετύχει πολλά πράγματα, γιατί με βοήθησε σημαντικά να χάσω κάποια κιλά και σίγουρα τους χορηγούς μου όπως η MARMOLINE και τα ποδήλατα ΦΑΡΦΑΡΑΣ.

ΠΗΓΗ:http://www.contraepithesi.gr/enimerosi/synenteuxeis/18150-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%AE-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%BA-%CE%B5-%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82

?>?>?>?>?>?>?>