Εργαλεία
Εγγραφή Είσοδος

“Ψυχή θέλει” – Μεγάλη συμμετοχή στο Ραδιομαραθώνιο για να γίνει Κέντρο για παιδιά ΑΜΕΑ στην Τρίπολη!

Με στόχο την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα Ραδιομαραθώνιο Αγάπης τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. Ο Ραδιομαραθώνιος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Για το σκοπό αυτό, συνεργάστηκαν τρία (3) ραδιόφωνα της Τρίπολης ( ΕΡΤ Τρίπολης, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 9.15 και Αρκαδία 9.38 ) προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον παραπάνω σκοπό. Ο Ραδιομαραθώνιος ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Κέντρου Αποκατάστασης ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ το οποίο φιλοξενεί το Ραδιομαραθώνιο. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια έμπρακτα μπορούν ακόμα να στέλνουν sms τη λέξη ΠΑΙΔΙΑ στο 19454 από τις 10/04 έως 16/04 με χρέωση ανά sms 1,24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ακόμη , θα λειτουργεί λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με ΑΡ. ΛΟΓ. : 478/004268-44 , IBAN : GR54 0110 4780 0000 4780 0426 844 γι αυτό το σκοπό. Για τραπεζικές καταθέσεις, δικαιούχος είναι ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Αρκαδίας. Ο Ραδιομαραθώνιος ξεκίνησε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με αναπηρία και να καλυφθεί το κενό που υπάρχει για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή αυτών των παιδιών. Μαζί του ήταν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μανιατάκος και Ντόρα Παπαϊωάννου, ενώ στο μικρόφωνο ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος. Ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε συγκινημένος που ξεκινά αυτή η προσπάθεια που ουσιαστικά αποτελεί την εκκίνηση για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο για την Τρίπολη και την Αρκαδία. Από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, μίλησε τηλεφωνικώς η Ροδή Ελευθεριάδου η οποία αναφέρθηκε στον πολύ αυτό σημαντικό σκοπό και ευχήθηκε καλή επιτυχία, με απώτερο στόχο να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης αναμεταδίδει τον ραδιομαραθώνιο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας, για να συγκεντρωθούν χρήματα για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στην Τρίπολη. «Οφείλουμε να προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα αγαθά για τα παιδιά αυτά» είπε και συνεχάρη το Κέντρο Αποκατάστασης Παλλάδιον, αλλά και τα τρία ραδιόφωνα της πόλης. Αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που συνεχίζει να υπάρχει στην κοινωνία και αυτό είναι παρήγορο και ενθαρρυντικό. «Έχουμε κάνει συναντήσεις με το σύλλογο γονέων παιδιών ΑΜΕΑ, εδώ και τρία χρόνια και στο φετινό προϋπολογισμό έχουμε προβλέψει μία πίστωση 10.000 ευρώ για να τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα και να υποστηρίξουμε το Κέντρο αυτό, σε ένα μισθωμένο χώρο αρχικά, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο οικόπεδο κοντά στις φυλακές. Βρήκαμε μελέτες ξεχασμένες από το 2004 και προχωρούμε στην επικαιροποίησή τους. Η μελέτη δουλεύεται από τους μηχανικούς και σε περίπου 2 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να φτιάξουμε μία σύγχρονη μονάδα για τις ανάγκες των οικογενειών και των παιδιών ΑΜΕΑ. Υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και από το Υπουργείο και από την Περιφέρεια. Έχω συζητήσει με τον Περιφερειάρχη και είναι θετικός. Σήμερα, πρέπει να ολοκληρωθούν αυτές οι μελέτες, να τις υποβάλλουμε για να χρηματοδοτηθεί, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη μονάδα που θα είναι κόσμημα για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο. Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για να στηρίξει την προσπάθεια ως την οριστική λύση. Αυτή η προσπάθεια έρχεται βοηθητικά να φτιάξουμε το χώρο άμεσα κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο σύλλογος γονέων των παιδιών ΑΜΕΑ. Ο Ραδιομαραθώνιος θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μία δομή προσωρινά μέχει να λύσει οριστικά το πρόβλημα ο Δήμος Τρίπολης.»  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ (ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ) Μήνυμα βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Η. Παπαηλιού (για το ραδιομαραθώνιο για τη λειτουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη) “Ο ραδιομαραθώνιος για τη λειτουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη «με πρωτοβουλία του Κέντρου Αποκατάστασης «Παλλάδιον» σε συνεργασία με τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5, τον Αρκαδία 93,8 και με την υποστήριξη της ΕΡΤ Τρίπολης», όπως και όλες οι σχετικές εκδηλώσεις, αποτελεί έκφραση του ενδιαφέροντος αλλά και της αγωνίας των πολιτών γι΄ αυτή την ομάδα συμπολιτών μας. Ο πολιτισμός επιβάλλει τα παιδιά με αναπηρία, που είναι άτομα με ειδικές ικανότητες, να μπορούν να ενσωματωθούν ισότιμα στην κοινωνία. Όμως για να γίνει αυτό, απαιτούνται συγκεκριμένες «υλικές» προϋποθέσεις. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, πρέπει η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε να συμβάλλει, μέσω πολυεπίπεδων δράσεων, στην ομαλή ένταξη αυτών των ατόμων στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Το κενό της έλλειψης κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη πρέπει και μπορεί να καλυφθεί με την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σ’αυτά τα παιδιά, να δραστηριοποιούνται πολύπλευρα, ώστε, εν ευθέτω χρόνω, να καταστούν δημιουργικά μέλη της κοινωνίας. Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και θερμές ευχές για την επιτυχία του ραδιομαραθώνιου.”

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος μίλησε για τον Ραδιομαραθώνιο και είπε ότι «για την κίνηση αυτή, σας συγχαίρω και συμμετέχω με χαρά, για να στηρίξουμε αυτό το έργο που είναι για τους αδύναμους αδελφούς μας. Για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες, προσεύχομαι για τη δύναμή τους και βοηθάω από την πλευρά μου για την επιτυχία αυτού του σκοπού. Προ πολλού, έχω κινηθεί για να δημιουργήσω κέντρο για τα παιδιά αυτά και ήδη έχω κάνει ένα νομικό πρόσωπο, μέσω της Ιεράς Συνόδου και δημοσιεύεται ΦΕΚ ο κανονισμός για τη λειτουργία αυτού του Ιδρύματος. Ν συνεργαστούμε ώστε να επιτύχουμε το σκοπό αυτό. Αυτό θα στεγαστεί στο παλιό κτήριο του Δεκαζείου Γηροκομείου, γίνεται η μελέτη για να δημιουργηθούν οι ειδικοί χώροι.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) Από την πλευρά του, ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης, τόνισε ότι «είναι υποχρέωση του καθενός που ασχολείται με τα κοινά να συμβάλει ώστε να υπάρχουν αποκλεισμοί από το κοινωνικό γίγνεσθαι. Εμείς μπορέσαμε να κάνουμε παρεμβάσεις για να υπάρχει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τα άτομα με αναπηρία. Η πόλη έχει το μεγαλύτερο δίκτυο όδευσης για άτομα με προβλήματα όρασης. Στη δική μας θητεία, δώσαμε χώρο στο παλαιό δημαρχείο για να εγκατασταθεί ο Σύλλογος ΑΜΕΑ. Το ζήτημα είναι τα παιδιά με αναπηρία να μην φεύγουν από το σχολείο και να μην κλείνονται στα σπίτια. Επί Δημοσθένη Σωτηρόπουλου είχε προχωρήσει μία άδεια κέντρου δημιουργικής απασχόλησης, δεν καταφέραμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και πρέπει να δούμε αν μπορεί να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Σήμερα, σε κάποιο χώρο του Δήμου ή σε ένα μισθωμένο χώρο και με τη βοήθεια των κοινωνικών δομών του Δήμου, να λειτουργήσει σε πρώτη φάση αυτό το Κέντρο.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ (ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ) «Εμείς πιστεύουμε ότι κάποιοι άνθρωποι πρωτοπορούν. Οφείλω να εξάρω τη συνεισφορά του Παναγιώτη Παρασκευόπουλου και της κυρίας Κατερίνας Καρνιαδάκη που με το «Παλλάδιον» τιμά τον επιχειρηματικό κόσμο της Αρκαδίας, είναι τιμή μας που τους έχουμε μέλη μας. Από την πρώτη στιγμή, αγκαλιάσαμε αυτή την προσπάθεια, προτρέψαμε τα μέλη μας να συνεισφέρουν, αν και οι οικονομικές συνθήκες είναι στα χειρότερά τους και επίσης ως όφειλε το Επιμελητήριο πήρε απόφαση να συνεισφέρει στο μέτρο του δυνατού. Αυτές οι δομές έπρεπε να είναι αυτονόητες. Πρέπει να παλέψουμε για να κάνουμε τα αυτονόητα. Αυτά τα παιδιά είναι πολύ αγαπητά, προσπαθούν πολύ περισσότερο για να ανταποκριθούν στις συνθήκες ζωής, τα βλέπουμε και στους παραολυμπιακούς που μας συγκινούν για τον τρόπο που αγωνίζονται, είδαμε πρόσφατα τον Τάκη Παρασκευόπουλο να αγωνίζεται σε αγώνες ταχύτητας. Θα είμαστε σε επαφή, διότι το επόμενο διάστημα, θα ανοίξουν κάποια προγράμματα που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα για άτομα με αναπηρία. Για το χώρο, κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι τίποτα επίσημα». 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΦΙΝΗΣ (Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας) «Ενεργά υποστηρίζουμε την κίνηση για τη δημιουργία ενός κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ΑΜΕΑ. Από κοινού, αποφασίσαμε ότι θα συνδράμουμε με sms και για το σκοπό αυτό έχουμε ήδη ενημερώσει όλα μας τα μέλη.»Â 

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ) «Ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΣΕΟ, μεταφέρω το χαιρετισμό της Προέδρου της Περιφέρειας και της Προέδρου του τοπικού τμήματος κυρίας Κωνσταντίνου που είναι σε Πασχαλινή δράση στην Πλατεία Άρεως. Το ΣΕΟ είναι εδώ για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, καλούμε τα μέλη και τον κόσμο της Τρίπολης, να στείλουν μήνυμα. Ψυχή θέλει, εθελοντισμό θέλει και αγάπη για τα άτομα με αναπηρία.»

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΝΔ) “Καταρχάς θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι στηρίζουν έμπρακτα την πρωτοβουλία αυτή: Το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Αρκαδίας, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν το ραδιομαραθώνιο και προωθούν το μήνυμά του, και βέβαια, το Κέντρο Αποκατάστασης Παλλάδιον και προσωπικά την κ. Καρνιαδάκη, που αποτελεί μόνιμο αρωγό κάθε αξιόλογης προσπάθειας που ενισχύει την τοπική κοινωνία και τις ευαίσθητες ομάδες της. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους που στήριξαν και στηρίζουν τη σημερινή πρωτοβουλία. Εύχομαι από καρδιάς να υπάρξει και συνέχεια. Πάνω απ’ όλα εύχομαι όμως η πρωτοβουλία αυτή να μας ενεργοποιήσει όλους ως υπεύθυνους πολίτες. Ως γιατρός γνωρίζω πολύ καλά ότι η αναπηρία είναι θέμα που μας αφορά όλους. Έχει έρθει πλέον η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις προκαταλήψεις και να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό με τη σοβαρότητα αλλά και την αγάπη που του αρμόζει. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν στο βαθμό που μπορεί ο καθένας – στη δύσκολη αυτή περίοδο – ώστε να ιδρυθεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Τρίπολη. Η ίδρυση ενός τέτοιου κέντρου αποτελεί βασική ανάγκη των παιδιών αυτών αλλά και των οικογενειών τους και τολμώ να πω πως θα έπρεπε να αποτελεί και όνειρο όλων μας. Κι αυτό γιατί έχει μεγάλη σημασία να δημιουργηθούν δομές υγείας ανοιχτές προς όλους. Τα άτομα με αναπηρία έχουν να κερδίσουν πολλά από την επαφή τους με την κοινωνία αλλά και η κοινωνία έχει να πάρει πολλά από τη συνύπαρξη αυτή! Γιατί οι άνθρωποι αυτοί αλλά και οι οικογένειές τους κάνουν πράξη τα λόγια του Καζαντζάκη: “Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει”. Καμία προκατάληψη, λοιπόν, και κανένας φόβος. Μόνο σεβασμός και αγάπη για τους ανθρώπους αυτούς! Γνωρίζω ότι οι υποχρεώσεις είναι πολλές και οι εποχές δύσκολες, όμως το φιλότιμο και η διάθεση των Ελλήνων και κυρίως των Αρκάδων, δυναμώνει ακόμη περισσότερο σε τέτοιες περιστάσεις. Όντως “θέλει ψυχή” όπως είναι και το μότο της σημερινής εκδήλωσης, όμως πιστεύω ότι έχουμε περίσσευμα ψυχής και πως όλοι θα βοηθήσουμε για να πετύχουμε το στόχο.”

ΚΑΤΣΙΠΟΣ ΤΙΜΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ) «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους υπευθύνους της πρωτοβουλίας και ιδιαιτέρως τον Τάκη Παρασκευόπουλο στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε δύναμη ψυχής και με λίγη καλή θέληση μπορούμε να κάνουμε πολλά σημαντικά πράγματα. Η συμμετοχή στα κοινά είναι υπόθεση όλων μας. Όταν οι δράσεις είναι σημαντικές, ο κόσμος τις αγκαλιάζει και συμμετέχει.»Â 

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ) Από την πλευρά του, ο βουλευτής κ. Κωνσταντινόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας και επισήμανε ότι πρέπει να υλοποιηθεί αυτός ο ιερός σκοπός που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία και λειτουργία κέντρου δημιουργίας απασχόλησης για παιδιά ΑΜΕΑ.

ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ») «Δίνω στα συγχαρητήρια μου στο Σύλλογο ΑΜΕΑ και στα ραδιόφωνα που συμμετέχουν, καθώς και στο Κέντρο Αποκατάστασης Παλλάδιον. Θα μιλήσω περισσότερο ως γιατρός. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που είναι παιδιά με ειδικές ικανότητες, οι οικογένειες τους βιώνουν ένα Γολγοθά και τους συγχαίρω για τη δύναμη που έχουν. Είναι υποχρέωση πρωτίστως της Πολιτείας να παρέχει εκείνες τις δομές για να είναι αυτά τα παιδιά πλήρη μέλη της κοινωνικής μας ζωής. Υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα της Πολιτείας. Τέτοιες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να αγκαλιαστούν από όλους. Ως Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δούμε πως μπορεί να υποστηριχτεί αυτή η προσπάθεια.»Â 

ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ») «Τέτοιες πρωτοβουλίες τυγχάνουν θαυμασμού. Λόγω των ημερών ευαισθητοποιεί και συγκλονίζει αυτή η πρωτοβουλία. Το να στείλεις ένα μήνυμα με ελάχιστο κόστος, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος για να γιορτάσει την Ανάσταση. Δεν περισσεύει κανείς από αυτή την προσπάθεια και πράγματι θέλει ψυχή. Τέτοιες, πρωτοβουλίες πρέπει να τις αναλαμβάνει απευθείας η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα τέτοιο κέντρο δεν θα είναι της Τρίπολης, αλλά όλου του νομού. Ένα χαμόγελο ενός παιδιού με αναπηρία, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για κάθε άνθρωπο. Όλα τα ΑΜΕΑ έχουν ειδικές δεξιότητες και ένα τέτοιο Κέντρο θα δώσει πνοή στις κοινωνικές δομές και παροχές της περιοχής μας. Να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και να προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο και οι ομάδες εθελοντών που σήμερα δεν υπάρχουν να προσφέρουν τα μέγιστα, να κινητοποιήσουμε τους πολίτες.»Â 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΝΙΑΔΑΚΗ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ) «Στο Παλλάδιον είμαστε όλοι χαρούμενοι για τη σημερινή πρωτοβουλία. Νιώθω πολύ ευχαριστημένη και ήρεμη. Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε αυτό το κάλεσμα. Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Έχουμε μία εξαιρετική ομάδα συνεργατών που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες και γνώσεις για να στηθεί αυτό το Κέντρο. Έχει αξία οι πολίτες να κινητοποιούν τους πολιτικούς».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (ΑΘΗΝΑ 9.84) «Όλοι πρέπει να συμβάλλουν ακόμα και αν διανύουμε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η κοινωνία πρέπει να συμμετέχει ενεργά, τα ΑΜΕΑ αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δείχνουν και το ρόλο που πρέπει να έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης που οφείλουν να ξυπνούν τις κοινωνίες.».

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ) Στο Ραδιομαραθώνιο μίλησε τηλεφωνικώς η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου η οποία έμπρακτα στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία αυτή, δίνοντας την άδεια για να γίνει αυτός ο Ραδιομαραθώνιος. Η κυρία Φωτίου ζήτησε να βρεθεί ένας χώρος, είτε ιδιόκτητος, είτε μισθωμένος, το Υπουργείο θα διαθέσει μηχανικούς -εφόσον χρειαστεί- για να γίνουν τα απαραίτητα σχέδια διαμόρφωσης του χώρου και από τη στιγμή που λειτουργήσει το Κέντρο, θα επιχορηγείται απευθείας από το Υπουργείο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί ΑΜΕΑ που θα φιλοξενείται στο Κέντρο! ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Η ομάδα του Παναρκαδικού, μέσω του γενικού αρχηγού, Τριαντάφυλλου Σωτηρόπουλου, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί ένα συμβολικό, αλλά ουσιαστικό ποσό, για την ενίσχυση αυτού του σκοπού. ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΝΤΑΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) «Το 2017 στην Ελλάδα αυτά τα παιδιά έπρεπε να είναι ενταγμένα στην κοινωνία και όχι να τα κλείνουμε στο σπίτι, όταν φεύγουν από το σχολείο. Συζητούμε με το Σύλλογο ΑΜΕΑ. Δεν νοείται το 2017 η Τρίπολη να έχει τόσα παιδιά με νοητική υστέρηση και να μην διαθέτει κέντρο δημιουργικής απασχόλησης. Το Κράτος είναι ανύπαρκτο. Εμείς, ως Δήμος βρήκαμε λεφτά, έχουμε συζητήσει με την Περιφέρεια, με την κυρία Νικολάκου, βάλαμε ένα σεβαστό ποσοστό στον προϋπολογισμό μας για να ξεκινήσουμε. Η Περιφέρεια θα συνδράμει για να προχωρήσουμε αυτή τη δομή. Μέχρι τον Ιούνιο, πρέπει να βρούμε χώρο, να τον οργανώσουμε, για να ενταχτούμε στο ΕΣΠΑ. Μέχρι τώρα δεν έχουμε βρει χώρο, άλλοι ήταν ακατάλληλοι, ενώ αλλού ζητούσαν μεγάλα ενοίκια.»

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) «Ως μέλος της δημοτικής αρχής, ως Αντιδήμαρχος, θα κάνω τα πάντα για να μπορέσουμε να έχουμε μία πιο ανθρωπινή ζωή στην κυκλοφορία, στα πεζοδρόμια, στις ράμπες, στις διαγραμμίσεις, στην καθημερινότητα. Τέτοιες κινήσεις δείχνουν ότι οι πολλοί μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα. Τίποτα δεν μπορούμε να επιτύχουμε, χωρίς εθελοντισμό και χωρίς συμμετοχή. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο στόχο αυτό, να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες δράσεις στη συνέχεια.»

ΕΥΗ ΤΑΤΟΥΛΗ (ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ) «Θέλω να καλέσω τους Αρκάδες εντός και εκτός Αρκαδίας να συνεισφέρουν σε αυτό το σημαντικό αγώνα. Η κρίση άλλους τους έχει κάνει χειρότερους κι άλλους καλύτερους. Είναι μια πολύ σημαντική αφετηρία για τη δική μας περιοχή, να δώσει αυτό το παράδειγμα. Η κοινωνία είναι μία και ενιαία και μέσα σε αυτή, όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Σε αυτές τις εποχές, το να μπορέσει μία περιοχή να διαφοροποιηθεί και να δημιουργήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα, θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμα και αναπτυξιακές συνθήκες. Η Αρκαδία, σε αυτό, μπορεί πολύ εύκολα να βάλει τη σφραγίδα της. Αυτό το ΚΔΑΠ να ξεκινήσει από την Αρκαδία κι αυτό το δίκτυο να προσπαθήσουμε να το κάνουμε και Πελοποννησιακό».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ) «Η ελάχιστη συμβολή του καθενός για να κάνουμε αυτό το κέντρο, είναι πάρα πολύ σημαντική. Οι Αρκάδες, όπου γης, ας κάνουμε λιγότερα έξοδα και να δώσουμε τον οβολό μας για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει υποψήφιοι για να γίνουμε άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου από τις θέσεις διοίκησης σε νοσοκομεία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ (ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ) «Πολλά συγχαρητήρια σε αυτή την προσπάθεια. Η δική μου παρότρυνση είναι όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το χώρο. Από την εμπειρία μου στο σχολείο, βλέπω άτομο με ειδικές ανάγκες, μέρα με τη μέρα, με την ψυχολογική μας στήριξη, να ανεβαίνει συνεχώς. Πρέπει να εντάξουμε αυτούς τους ανθρώπους στην κοινωνία, να μην τους έχουμε σε μία ακρούλα, να είναι ενεργά».

ΜΑΡΙΟΣ ΣΕΒΡΙΣΑΡΙΑΝΟΣ (ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ) «Ένα από τα διδακτορικά μου είναι στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η κοινωνία, βάσει των στατιστικών, είναι πανέτοιμη στην Ελλάδα, αρκεί να τους δώσουμε λίγη περισσότερη γνώση και την ευκαιρία έρθουν σε επαφή με τα άτομα με αναπηρία. Είναι εκπληκτικές ικανότητες των ΑΜΕΑ. Αν τους δώσουμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τις ικανότητές τους, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΕΛ) «Κάθε προσπάθεια που γίνεται για τη στήριξη των ατόμων με ειδικές ικανότητες, είναι σημαντικό. Οι προσπάθειες της Πολιτείας είναι σπασμωδικές, τις περισσότερες φορές. Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχουμε δώσει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά τα θέματα και έχουμε δημιουργήσει δύο ειδικές γραμματείες που καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο χρόνο από την πολιτική μας δράση.

ΕΦΗ ΚΑΨΙΜΑΛΗ Â (ΠΑΙΔΙΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΌ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) «Η ψυχολογία αυτών των παιδιών είναι ιδιαίτερο, αλλά αυτό εξαρτάται από την οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό τον τομέα πάσχουμε στην Ελλάδα, δεν μ’ αρέσει να γενικεύω, αλλά πάσχουμε. Ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης αυτό που μπορεί να κάνει είναι να αποφορτίσει μία οικογένεια  στο χρόνο της. Μπορεί να ξεκουράσει την οικογένεια, να δώσει ευκαιρίας έκφρασης και δημιουργικότητας στα παιδιά ΑΜΕΑ.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) «Η πρωτοβουλία σας είναι πάρα πολύ σημαντική. Συγχαίρω όλους τους συμπράττοντες φορείς, για να διαμορφωθεί ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης για να υποστηριχθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Βρίσκομαι απόλυτα αλληλέγγυος στη προσπάθεια σας. Όταν όλο και μικραίνει το κοινωνικό κράτος και περιορίζονται οι δαπάνες, πραγματικά εκεί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό που το αναπληρώνει η αλληλεγγύη των πολιτών. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) «Μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ, στο Παλλάδιον, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, στον Αρκαδία 938 και στην ΕΡΑ, καθώς και σε όλα τα ΜΜΕ που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Είναι μία σύμπραξη για καλό σκοπό. Πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά όλοι. Οφείλουμε να δείχνουμε το σεβασμό στον συμπολίτη μας. Στην πόλη που ζούμε, θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, την αντίληψη που έχουν ορισμένοι ότι μπορούν να κάνουν όπως θέλουν. Πρέπει να σέβονται τις ράμπες, οι κοινόχρηστοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ (ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ) «Ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης έχει πολύ μεγάλη σημασία και θα βοηθήσει τα παιδιά. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της περιοχής. Η κυρία Καρνιαδάκη, ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και ο κ. Τσαπατάκης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να γίνει όλη αυτή η προσπάθεια.»

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) «Θέλω να συγχαρώ θερμά το Σύλλογο ΑΜΕΑ, είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία. Καλώ όλους να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Καλώ όλους τους φίλους κυνηγούς να στηρίξουν αυτή τη δράση. Είναι μία πράξη αλληλεγγύης. Η κυνηγετική οικογένεια θα ανταποκριθεί, αλλά και ως Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγχαίρω το Παλλάδιον και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Τρίπολης.»

ΜΠΑΡΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ) «Από άτομα σαν τον κ. Παρασκευόπουλο, παίρνουμε δύναμη. Να προσφέρουμε όλες τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες».

ΚΟΤΣΙΦΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ) «Θέλω να ευχαριστήσω το Κέντρο Παλλάδιον και την κα. Καρνιαδάκη για αυτή την πρωτοβουλία. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να γίνουμε στούντιο σήμερα. Μέσα από ανάλογες κινήσεις, θα δώσουμε τη χαρά σε άτομα ΑΜΕΑ και να βρίσκουν διέξοδο για απασχόληση και να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους.»

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ) «Αισθάνομαι υπερήφανος διότι αυτός ο λαός έχει συναισθήματα. Το πρωί η κα. Νικολάκου δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβουμε την υποχρέωσης να καλύψουμε τα έξοδα του προσωπικού στο Κέντρο, μέσω στου ΕΣΠΑ και επιπλέον στην Περιφέρεια θα βοηθήσουμε και στις κατασκευές με τους μηχανικούς μας». Στον ραδιομαραθώνιο μίλησαν επίσης, εκ μέρους του «Παλλάδιον», Κατερίνα Αργειτάκου και Ιωάννα Καρατζιώτη. Μίλησαν για ένα σπουδαίο σκοπό, για μία γιορτή εθελοντισμού και τόνισαν ότι στόχος είναι ένα θαύμα προσφοράς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) «Θέλω να συγχαρώ όλους τους φορείς. Είναι υποχρέωση της κοινωνίας να δίνει τις ίδιες προϋποθέσεις. Δηλώνω κατηγορηματικά θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους. Σαν Πρόεδρος, όπου υπάρχουν ιαματικά κέντρα, θα κάνω την πρόταση να δέχονται αυτά τα άτομα και να έχουν μία ειδική έκπτωση.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) «Δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτή την προσπάθεια. Πάντα είμαστε παρόντες σε πρωτοβουλίες για ειδικές ικανότητες. Η κοινωνικοποίηση είναι αυτή που λείπει. Πάτε να καλύψετε το κενό του Κράτους εδώ και 40 -50 χρόνια. Να μην κρυβόμαστε πίσω από την κρίση. Όταν είχαμε πολυτέλεια στη ζωή μας, είχαμε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά στην Τρίπολη; Όχι. Δεν φταίει η κρίση, φταίμε εμείς. Θα καταθέσουμε ένα τριψήφιο ποσό από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΚ Τρίπολης κι αυτό θα γίνει αύριο το πρωί.» Η επιχείρηση Αγροεφόδια και οινοποιεία Τρουπή προχώρησαν στην κατάθεση ενός ποσού για το σκοπό του Ραδιομαραθωνίου.

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ) «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αρκαδίας, Νίκο Καραλή.  Ταυτόχρονα, με αυτό που επιδιώκετε σήμερα και εύχομαι να πάει καλά, να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη των ατυχημάτων που νέα παιδιά πριν γνωρίσουν τη ζωή, καθηλώνονται στο καροτσάκι της αναπηρίας κι αυτό οφείλεται και στην Παιδεία. Πρέπει να δώσουμε στην κοινωνία ευγενείς απασχολήσεις. Να μην προσπαθούν να διακριθούν με ταχύτητα που προκαλεί ατυχήματα. μεγάλες ευθύνες έχει και η αστυνομία που πρέπει να προστατέψει αυτά τα παιδιά, διότι βλέπω κάθε βράδυ, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, από παρέες νέων ανθρώπων που επιδίδονται στην ταχύτητα και στα γκάζια και κάθε τόσο θρηνούμε κάποιο παιδί. Η κοινωνία είναι αλήθεια ότι χρωστά πάρα πολλά σε αυτούς τους ανθρώπους. Διότι εμποδίζουμε στο να ενταχθούν οι άνθρωποι αυτοί στην κοινωνία μας και στην καθημερινότητα. Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ο καθένας μας για να γίνει αυτό το Κέντρο και το κτίριο έχω την εντύπωση ότι αυτό που είναι δίπλα από τον ΟΑΕΔ, που στεγάζονται ο ι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, είναι αδειανό. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στους ανθρώπους αυτούς και με νόμο του 2016 καθιέρωση οι προσλήψεις στο δημόσιο να γίνονται κατά 15% από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.» Εμείς εδώ θα βάλουμε τα δυνατά μας, θα κοιτάξουμε να ξεπληρώσουμε αυτό το μεγάλο χρέος».

ΒΡΕΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ) «Χαίρομαι που μια πόλη ολόκληρη και όχι μόνο συμμετέχει για να καταρρίψουμε ένα θέμα ταμπού. Το Παλλάδιον στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Χαίρομαι και ως γιατρός και μακάρι να γίνει ένα τέτοιο κέντρο για να μπορέσει να εκφραστεί καθημερινά ο ασθενής».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΡΠΙΔΑΣ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εκδήλωση αυτή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά τα άτομα που βρίσκονται σε αυτή τη διαφορετική θέση.» Ο ραδιομαραθώνιος έκλεισε με μουσική από μία παρέα παιδιών, από το συγκρότημα Blank Faces. Στο τέλος, ο Π. Παρασκευόπουλος είπε ότι “είναι η αρχή μιας προσπάθειας, σήμερα είναι το πρώτο βήμα και έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Νιώθω χαρούμενος και γεμάτος διότι μάς συμπαραστάθηκαν τόσοι φορείς. Θέλουμε να γίνει μία ένωση δυνάμεων, ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Εκκλησία. Ενώνοντας αυτές τις δυνάμεις μαζί με εμάς, θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο. Όσοι θέλουν μπορούν μέχρι την Κυριακή να στέλνουν sms ή να κάνουν τραπεζική κατάθεση”. Η Πρόεδρος του Κέντρου “Παλλάδιον” Κατερίνα Καρνιαδάκη τόνισε κλείνοντας ότι “είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή, όπως λέει το τραγούδι. Το εξαιρετικό συναίσθημα που έχει έρθει στην επιφάνεια, είναι η γαλήνη όταν βρίσκεσαι με άλλους όταν είσαι μαζί με άλλους ανθρώπους που έχεις τον ίδιο σκοπό. Η κοινωνία μας έχει πολλή ψυχή.”

17798906 10212543011151739 7499806247881488873 n

17883505 10212543011191740 3785797897643755866 n

17883979 10212543013871807 1244151020065171991 n

Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=yfCvxzPA_CY
Πηγή: http://www.drt915.gr

?>?>?>?>?>?>?>